Vandaag (28 januari) is het de dag van de gegevensbescherming.

28 januari is de europese dag van de privacy

De jaarlijkse ‘Europese Dag van de Privacy‘ (Dataprotectiedag / Data Protection Day) is in 2007 in het leven geroepen door de Raad van Europa met steun van de Europese Commissie.
Het doel van deze dag is om Europese burgers beter te informeren over hun rechten betreffende het gebruik van hun persoonsgegevens door overheden, bedrijven en andere organisaties. Ook worden bedrijven en organisaties op deze dag aangespoord de bescherming van persoonsgegevens te verbeteren.

Dankzij de GDPR (die iedereen ondertussen wel kent) gaan alle bedrijven bewuster om met persoonlijke gegevens.

Sinds 2018 had de DPO (data protection officer) van Silicon de handen vol met het adviseren, helpen en begeleiden van bedrijven in West-en Oost-Vlaanderen. Het bleek namelijk niet altijd even duidelijk waar u als bedrijf aan diende te voldoen inzake regelgeving. Onze benadering, waarbij we de continuïteit van uw bedrijf centraal plaatsten, blijkt tot op heden zeer in de smaak te vallen bij onze klanten.
Wij zijn namelijk zelf een KMO en begrijpen het belang van contact houden met uw klanten en prospecten. Samen zorgen we ervoor dat u met respect voor de wet uw bedrijf verder kan laten groeien. Lees meer