fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Bitcoin Pizza Day

Deze pionier betaalde 10.000 bitcoins voor twee pizza’s

In mei 2010 beging de Amerikaan Laszlo Hanyecz mogelijk de grootste vergissing van zijn leven. De programmeur besloot een aantal van zijn bitcoins te ‘investeren’ in een afhaalmaaltijd, en ruilde 10.000 bitcoins, destijds ongeveer 35 euro, tegen twee grote pizza’s. Geen slechte deal, ware het niet dat een bitcoin tegenwoordig bijna 7.000 euro waard is. Nu, acht jaar later, wordt de noodlottige transactie nog steeds jaarlijks herdacht als werelds duurste pizza’s .

In 2010 was bitcoin niet meer dan een bizar experiment: de virtuele munt was minder dan één cent per stuk waard en geen enkele handelaar ter wereld aanvaardde de nieuwe valuta. Daarom zag Laszlo er geen graten in om een deel van zijn bitcoins om te ruilen voor iets dat hij wel kon gebruiken: een flinke maaltijd bijvoorbeeld. Op een online forum stelde hij voor om 10.000 bitcoins te wisselen tegen pizza. Momenteel komt dit dus neer op een 70 Miljoen Euro kostende pizza.

Terwijl het nu gemakkelijk is om de ongelukkige kerel te bespotten, is het pizzaverhaal het bekendste en tevens de eerste echte bitcoin transactie geweest.

De aandacht voor bitcoin en cryptomunten in het algemeen groeide enorm in 2017. Op het hoogtepunt van de cryptokoorts kwam de koers van bitcoin in de buurt van 18.000 Euro en zelfs traditionele financiële bedrijven beginnen voorzichtig af te tasten waar de mogelijkheden liggen.

Veel beleggers en handelaren blijven echter huiverig voor bitcoin en zijn soortgenoten omdat het koersverloop zo extreem grillig is , echter heeft Bitcoin momenteel te maken met een enorme stijging van de waarde van het product met 83% in de afgelopen 2 maanden. Analisten wijzen op de steeds escalerende handelsoorlog tussen de VS en China als een van de redenen voor de opleving.

Hoe contacteer je ons?

Je kan ons steeds telefonisch contacteren of via onze Contactpagina.

Wij beantwoorden met veel plezier al je vragen omtrent deze kwetsbaarheid