fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Bye Skype for Business

Microsoft Teams blijft een op zichzelf staand product; het wordt niet geïntegreerd in Office365 Suite. De reden: een standalone product is voor Microsoft aangenamer. Zo kunnen nieuwe features eenvoudiger worden toegevoegd. Met Teams legt Microsoft de focus nu steeds meer op ‘Intelligent Communication’.

Aan de huidige functionaliteiten van Teams zullen alle features van Skype for Business, zoals Instant Messaging, Conference Calls en Enterprise Voice, gefaseerd worden toegevoegd. Op dit moment heeft Teams een eigen variant van ‘persistent chat’ en kun je ook zien welke teamleden en contacten beschikbaar zijn. Ook wordt alle randapparatuur gaandeweg geoptimaliseerd voor Teams.

Daarnaast werkt Microsoft aan de uitbreiding van de hybride functionaliteiten én de integratie van lokale (on-premise) SfB serveromgevingen met Office 365, zodat alle features van Teams ook ter beschikking staan in de lokale omgeving. Dan kun je bijvoorbeeld vanuit Teams bellen via het lokaal geïnstalleerde Enterprise Voice-systeem.

Skype for Business zal in zijn huidige vorm dus nog niet direct van het toneel verdwijnen; bedrijven kunnen ervoor kiezen om naast de Teams-client de SfB-client te blijven gebruiken om verbinding te maken met SfB Online. Ook voor de on-premise versie van SfB blijft de SfB client vooralsnog noodzakelijk.

Naast SfB zullen ook functionaliteiten van Exchange (o.a. scheduling) en Sharepoint (inclusief OneDrive) sterker worden geïntegreerd in Teams. Microsoft meldt dat Skype for Business Server 2019 en Exchange 2019 nog wel worden uitgebracht in de tweede helft van 2018. Deze twee nieuwe versies werken nóg beter samen met Office 365. SfB 2019 krijgt tevens een beheerconsole, waarin dan ook het beheer voor Office 365 geïntegreerd is.

Einde van een tijdperk

.

Of er na al deze releases nog verdere nieuwe releases uitkomen, laat Microsoft voorlopig in het midden. Wel is duidelijk dat er een einde komt aan het Skype-tijdperk en dat we ons moeten gaan focussen op Microsoft Teams. Dit zal het product worden waarmee we allemaal in één applicatie toegang hebben tot al onze informatie en communicatiemiddelen binnen de Office 365 Suite, mogelijk in combinatie met de nog beschikbaar blijvende on-premise hybride omgevingen.

De planning van de uitrol van alle SfB-functionaliteiten in Teams is te vinden in deze roadmap (pdf). Als je al een bestaande SfB-gebruiker bent, begin dan nu alvast met het plannen van je transitie naar Teams! En mocht Teams nog helemaal nieuw voor je zijn, lees je dan zo snel mogelijk in.

bron