fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Circulaire economie

Als een sterke speler in het ICT-landschap is het voor Silicon constant zoeken om een goed evenwicht te vinden tussen commercieel verantwoord en circulair werken. Toch slagen wij hier in.

wereldbol in hand

Virtualisatie en energie-zuinige producten

Silicon trekt al jaren de kar van virtualisatie en cloud diensten. Door die virtualisatie wordt minder gebruik gemaakt van fysieke toestellen omdat meerdere servers op 1 fysiek toestel kunnen draaien. De fabrikant geeft de garantie dat zijn professionele producten zuiniger in energie verbruik zijn en langer mee kunnen dan traditionele consumer producten.

Wij nemen gebruikte toestellen terug!

Omdat wij de regels van Recupel nauwgezet volgen zijn wij verplicht vervangen materialen terug te nemen. Op het einde van de levenscyclus wordt het materiaal teruggenomen en wordt gekeken wat nog bruikbaar is. Dat wordt dan als wisselstuk bijgehouden door Silicon. De overgebleven stukken worden aangeboden bij de kringloopwinkel.

Screening bij de keuze van materiaal

Bij aankoop van materiaal wordt bewust gekeken naar bepaalde factoren. We proberen ons te beperken tot 1 of 2 verschillende merken per producttype met als voordeel dat producten kunnen worden herbruikt binnen onze bestaande klantenportefeuille. Bij deze keuze houden we rekening met eenvoud van installatie, gemak van onderhoud, levensduur en eventuele mogelijkheid tot verlenging van garantie, onderhoudscontracten, energiezuinigheid en productieomstandigheden.

Verpakkingsafval?

Wij zorgen er voor dat we ons verpakkingsafval minimaliseren of hergebruiken. Enkele dozen worden herbruikt. Andere worden in kleinere stukken versneden en in papiercontainers geplaatst. Bij het afleveren van materialen wordt altijd de keuze gelaten aan de klant om de doos te houden.

Circulaire vernieuwing van uw netwerk infrastructuur

Bij elke vernieuwing van de netwerk infrastructuur (+- om de 5 jaar) wordt een evaluatie gedaan van de huidige infrastructuur als deze nog voldoet aan de eisen van de klant en als deze nog energiezuinig genoeg is. Hierbij wordt gekeken naar het traject dat de infrastructuur ondertussen gekend heeft. Als we nooit defecten gekend hebben kan dit toestel eventueel nog een andere minder cruciale rol spelen in het nieuwe netwerk. Heeft een klant binnen de 5 jaar nood aan zwaardere infrastructuur, wordt eerst gekeken of we de huidige fysieke toestellen niet kunnen uitbreiden met eventueel kleine aanpassingen.