fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Dag van de Systeembeheerder

De drijvende,onzichtbare kracht

IT-systeembeheerders zijn de drijvende, vaak onzichtbare, kracht achter eender welk bedrijf. Tijdens het upgraden van de antivirusprogramma’s en het in een recordtempo opsporen waarom de mailservers crashten, helpt de systeembeheerder ook nog eens met veel geduld je absoluut tech-analfabete collega als die voor de derde keer zijn wachtwoord vergeet. Als er één iemand is in het bedrijf die een standbeeld verdient, dan is het wel je systeembeheerder.

Want vergis U niet

Systeembeheerders hebben het zwaar , na jarenlange scholing en ervaring, weggegooide weekends om kleine en grote server en netwerk problemen in donkere kelders en stoffige zolders op te lossen , na duizenden bladzijden gelezen te hebben in hand- en studieboeken zijn de systeembeheerders vloeiend geworden in Windows , Linux , netwerken , veiligheid , beveiliging en alle nieuwe technologieën die elkaar , in een continu veranderende digitale maatschappij , razendsnel opvolgen om dan vervolgens te worden lastig gevallen wanneer men de stekker niet in de PC heeft gestopt of men voor de zoveelste keer deze week zijn paswoord is vergeten.

Volgens ons mogen ze daar best wel eens in het zonnetje voor gezet worden . Want waar zouden we zijn als we niet meer kunnen mailen / chatten of filmpjes kijken in onze pauze?

Een stukje geschiedenis

  • De systeembeheerdersdag is bedacht door Ted Kekatos, een systeembeheerder uit Chicago. Hij kwam op het idee naar aanleiding van een advertentie van Hewlett-Packard waarin een systeembeheerder bloemen en fruitmanden kreeg als dank voor het installeren van een nieuwe printer.
  • De jaarlijkse systeembeheerdersdag – op de laatste vrijdag van juli – is bedoeld om de mensen ‘die het bedrijf draaiende houden’ voor één keer in het zonnetje te zetten.
  • Op deze dag worden systeembeheerders over de hele wereld overladen met dure sportwagens en stapels geld als dank voor hun ijverige werk.

Want laten we de feiten onder ogen zien, Systeembeheerders krijgen 364 dagen per jaar weinig of geen respect, volgens de mensen achter ‘System Administrator Appreciation Day‘ althans.

Tot Slot

Denk aan alle ontmoedigende taken en lange uren in vochtige kelders en stoffige zolders , in week en weekends en laten we eerlijk zijn met onszelf, soms kennen we onze systeembeheerders niet zo goed als zij ons kennen. Vergeet niet dat vandaag één dag is om uw systeembeheerder te erkennen en U vandaag de kans heeft om zijn professionele uitmuntendheid te promoten.