fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Fijne World Password Day!

Je gebruikt ze dagelijks, hebt er veel te veel, vergeet ze af en toe… uiteraard hebben we het over wachtwoorden! De eerste donderdag van de maand mei is het World Password Day!

Wachtwoorden, we gebruiken ze iedere dag en je kan er niet langs. We gebruiken ze voor onze social media, favoriete webshops, nieuwssites,… Deze woorden, zinnen, tekens, nummers zorgen ervoor dat we op ons beide oren kunnen slapen wetende dat onze gegevens of accounts beveiligd zijn.

Of dat denken we toch… want hoe sterk is uw wachtwoord eigenlijk? Is uw wachtwoord al eens gelekt in een database of is ze helemaal niet zo moeilijk te raden?

Hoe maak je een goed wachtwoord?

Hier geven we je enkele tips hoe je een sterk wachtwoord maakt:

  1. Gebruik minimum 8 tekens of go pro en gebruik een wachtwoordzin;
  2. Maak gebruik van kleine letters, grote letters, cijfers en symbolen;
  3. Maak gebruik van een Passwoordmanager;
  4. Probeer om geen informatie te gebruiken die aan je gelinkt is zoals de naam van je hond;
  5. Gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts;
  6. Schakel multifactorauthenticatie (MFA) in, dit zorgt ervoor dat je na het ingeven van je passwoord nog eens moet bevestigen dat jij het bent doormiddel van een code.

Hoe weet je dat je wachtwoord is gelekt?

Dat je account gehackt is kan je veelal makkelijk zien door vreemde gebeurtenissen of activiteiten op je account zoals een login terwijl je aan het slapen was. We hebben natuurlijk zoveel accounts op zoveel verschillende websites -die we niet iedere dag gebruiken-, dat het moeilijk bij te houden wordt.

Via de website: https://haveibeenpwned.com/ kan je door simpelweg je mailadres in te geven snel checken of je passwoord ooit gelekt is geweest.

Ben je bij de ongelukkigen waar hun gegevens gekraakt of gelekt zijn geweest? Ga dan zo snel mogelijk naar de website om je accountgegevens aan te passen.