fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Uw RDS Licentie nu incl. Fslogix

In november 2018 werd ook het innovatieve bedrijf FSLogix door Microsoft overgenomen. Het zoeken in Outlook dat voor vele Microsoft Office 365 gebruikers vaak lang duurt is daarmee verleden tijd geworden. Met de nieuwe applicatie, ontwikkelt door FSLogix, is het zoeken binnen mailboxen nu gemakkelijk en snel. Het installeren van de laatste versie is nu mogelijk zonder licentie sleutel!

Microsoft schrijft: “Een gebruikersprofiel bevat gegevenselementen over een individu, waaronder configuratie-informatie zoals desktopinstellingen, persistente netwerkverbindingen en applicatie-instellingen. Windows maakt standaard een lokaal gebruikersprofiel aan dat nauw geïntegreerd is met het besturingssysteem.

Een gebruikersprofiel op afstand zorgt voor een scheiding tussen gebruikersgegevens en het besturingssysteem. Het maakt het mogelijk het besturingssysteem te vervangen of te wijzigen zonder de gebruikersgegevens te beïnvloeden. In Remote Desktop Session Host (RDSH) en Virtual Desktop Infrastructures (VDI) kan het besturingssysteem om de volgende redenen worden vervangen:

 • Een upgrade van het besturingssysteem
 • Een vervanging van een bestaande Virtuele Machine (VM)
 • Een gebruiker die deel uitmaakt van een gepoolde (niet-persistente) RDSH- of VDI-omgeving.

Microsoft-producten werken met verschillende technologieën voor gebruikersprofielen op afstand, waaronder deze technologieën:

 • Roaming gebruikersprofielen (RUP)
 • Gebruikersprofiel schijven (UPD)

UPD en RUP zijn de meest gebruikte technologieën voor gebruikersprofielen in Remote Desktop Session Host (RDSH) en Virtual Hard Disk (VHD) omgevingen. Bestaande Microsoft-oplossingen voor gebruikersprofielen hadden verschillende uitdagingen. Geen enkele eerdere oplossing behandelde alle gebruikersprofielen die met een RDSH- of VDI-omgeving worden geleverd. UPD kan bijvoorbeeld niet omgaan met grote OST-bestanden en RUP blijft niet bestaan in moderne instellingen.”.

Waar klassieke oplossingen zoals RUP & UDP tekortschieten, komt FSLogix in actie. Het is ontworpen om profielen in remote computing omgevingen te laten rondzwerven. “FSLogix slaat een compleet gebruikersprofiel op in één enkele container. Bij het aanmelden wordt deze container dynamisch aan de computeromgeving gekoppeld met behulp van native ondersteunde Virtual Hard Disk (VHD) en Hyper-V Virtual Hard disk (VHDX). Het gebruikersprofiel is direct beschikbaar en verschijnt in het systeem, precies zoals een native gebruikersprofiel”.

Bijvoorbeeld: Zonder het gebruik van tools zoals FSLogix – het duurt lang voordat uw Outlook-toepassing wordt geladen. Technisch gezien, het moment dat u de applicatie wilt starten, moet uw back-end systeem uw Offline OST-bestand, profiel, enz. uploaden en installeren, en dat zijn meestal veel gegevens. FSLogix lost dit op, waardoor dit proces veel sneller verloopt. Dit verbetert de klantervaring enorm en zorgt voor productiviteitswinst.

In principe heeft u ook recht op FSLogix als u eigenaar bent van of zich abonneert op iets op de volgende lijst:

 • Microsoft 365 E3/E5
 • Microsoft 365 A3/A5/
 • Microsoft 365 F1
 • Microsoft 365 Zakelijk
 • Windows 10 Onderneming E3/E5
 • Windos 10 Onderwijs A3/A5
 • Windows 10 VDA per gebruiker
 • Remote Desktop Services (RDS) Client-toegangslicentie (CAL)
 • Remote Desktop Services (RDS) Subscriber Access License

Voor bedrijven die Office 365 of desktops in een server-gebaseerde computeromgeving gebruiken, zal dit zich vertalen in een aanzienlijke verbetering van de gebruikerservaring, waarbij de openingstijden voor Outlook worden teruggebracht van enkele minuten tot seconden.