fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Gebruikt u al Microsoft Bookings?

Heeft u ook moeite om met uw prospecten/ klanten een geschikte datum te vinden voor een meeting? Bent u ook het heen en weer mailen van data en deze opties vastleggen in uw agenda beu? Stroomlijn uw afspraken met Microsoft Bookings!

Stel u voor dat u met een potentiële klant informatie aan het heen en weer mailen bent. Op een bepaald punt bevat uw gesprek veel informatie en dient deze voorzien te worden van wat extra uitleg. Beide partijen gaan akkoord met een meeting… dan begint het… het prikken van een geschikte datum.

Telefonisch moet u dan beiden de agenda erbij nemen, moet deze gesynchroniseerd zijn en moet u beiden gissen tot een geschikte datum. Als de afspraak per mail wordt gemaakt dan dien je verschillende data uit te zoeken, in een mail te gieten en deze opties vast te zetten. Opties die dan ook voor andere prospecten/ klanten worden geblokkeerd.

Een datum prikken kan dus veel rompslomp en verloren tijd met zich meebrengen. Voor deze kwestie hebben onze vrienden van Microsoft uiteraard een briljante oplossing bedacht!

Welkom Microsoft Bookings!

Microsoft Bookings is een tool van Microsoft die dienst doet als webpagina. Op deze webpagina krijgt de bezoeker een kalender te zien die gesynchroniseerd is met uw eigen kalender. Uw prospect of klant kan dus makkelijk een vrij tijdstip aanklikken. Daarbij kan hij ook kiezen tussen een fysieke afspraak of een Microsoft Teams meeting.

Afhankelijk van welke meeting zal het systeem ook in uw agenda meer tijd voor en na de afspraak vrijhouden. Op die manier heeft u genoeg tijd om voor te bereiden of u naar de plaats van de afspraak te begeven.

Werkt u met personeel? Geen enkel probleem! Via Microsoft Bookings kan de prospect/ klant makkelijk een medewerker of soort afspraak kiezen. Wenst de klant bijvoorbeeld een meeting voor een brandverzekering, kan hij dit aangeven. Daarna kan hij tussen uw medewerkers die gespecialiseerd zijn in dit soort verzekeringen de vrije momenten raadplegen.

Het mooiste van al? Dat u deze tool waarschijnlijk al heeft maar nog niet gebruikt! Vanaf Microsoft 365 Business Standard zit dit gewoon in uw pakket zonder extra kosten!

 

Wilt u meer informatie over Microsoft Bookings, hulp bij het kiezen van een Microsoft 365 abonnement of hulp bij de opzet van Microsoft Bookings?