fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Opgepast gelekte wachtwoorden!

Begin dit jaar lanceerde Google een Chrome-extensie die gebruikers voor gelekte wachtwoorden waarschuwt, wat in een periode van een maand 316.000 keer gebeurde

De Password Checkup-extensie is te vergelijken met de dienst Have I Been Pwned en waarschuwt gebruikers als hun gebruikersnaam en wachtwoord in een verzameling van meer dan 4 miljard gelekte inloggegevens voorkomen.

Bijna 670.000 Chrome-gebruikers hebben de extensie geïnstalleerd. Deze gebruikers hebben over een periode van een maand 21 miljoen keer op websites en diensten ingelogd. In 316.000 gevallen gaf de extensie een waarschuwing omdat het wachtwoord was gelekt, wat neerkomt op 1,5 procent van de logins.

Bij 26 procent van de onveilige wachtwoorden waarvoor de extensie waarschuwde besloot de gebruiker het wachtwoord vervolgens te wijzigen. Veertig procent van deze nieuwe wachtwoorden is echter te raden, aldus Google. Volgens de internetgigant kan het verschillende redenen hebben waarom gebruikers de waarschuwingen negeren. Bijvoorbeeld omdat ze het de moeite niet waard vinden om een nieuw wachtwoord in te stellen, omdat het om een gedeeld account gaat of omdat ze niet voldoende informatie over het instellen van een nieuw wachtwoord krijgen.