fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Hoe veilig is uw KMO?

Wanneer we de vraag stellen ‘hoe veilig is uw bedrijf?’, dan krijgen we meestal een antwoord op vlak van fysieke beveiliging zoals een poort of alarmsysteem. Maar hoe ver staat u met digitale veiligheid?

Cyberaanval

Stel dat iemand slechte bedoelingen heeft en uw onderneming wil schaden. Geen uitzondering, want om de 39 seconden wordt een cyberaanval gepleegd. Deze aanvallen gebeuren met diverse redenen maar zorgen ervoor dat uw KMO met veel problemen opgezadeld wordt.

Op het moment van de aanval ligt uw bedrijf compleet stil en kunt u waarschijnlijk ook de eerste dagen niet opnieuw starten. Met een basis beveiliging kunt u enkele dagen uw klanten niet bedienen en uw personeel niet te werkstellen. Zonder beveiliging spreken we over een definitief verlies van alle data.

In beide gevallen is er een mogelijkheid dat de aanvallers belangrijke data hebben gestolen zoals recepten, processen, R&D dossiers, gegevens van klanten, … data die uw KMO niet kan verliezen.

Met andere woorden kan het u enorme kopzorgen bezorgen.

Vertegenwoordigers op de baan

Waarschijnlijk heeft uw bedrijf vertegenwoordigers die de baan op moeten met uw producten, logisch uiteraard. Maar stel dat één van die vertegenwoordigers snel een kopje koffie gaat drinken, zijn materiaal alvast op een tafeltje legt en bij terugkeer ziet dat de iPad of laptop niet meer aanwezig is.

Tot waar kan de dief in uw systeem kijken en welke bestanden kan hij kopiëren? Kan hij opzettelijk uw systemen saboteren? Kan hij bestanden definitief gaan verwijderen? Kan hij het bankrekeningnummer op uw facturen aanpassen?

We worden mobieler en mobieler wat de bijhorende veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.

Thuiswerk

Meer en meer Belgen werken van thuis uit want de werknemer staat niet meer in de file, is productiever, … maar hoe veilig is de internetverbinding en apparatuur van uw werknemer? Hoe makkelijk of moeilijk is het voor iemand om mee te kijken wat er op de laptop gebeurd?

De werknemer heeft bij het thuiswerken waarschijnlijk ook een laptop of iPad van het bedrijf gekregen die ook privé wordt gebruikt. Zoon- of dochterlief gebruikt ’s avonds de iPad om TikTok of Facebook te bekijken en ’s morgens gaat papa opnieuw aan de slag. Facebook en TikTok zijn grote veiligheidsrisico’s omdat het makkelijk te hacken platformen zijn. Zijn uw systemen degelijk beschermd om met deze nieuwe bedreigingen om te gaan?

Hoe veilig/ beveiligd bent u?

Na enkele situaties te beschrijven, moet u uzelf de vraag stellen ‘hoe veilig is mijn KMO?’. Een goede beveiligingsstrategie voor uw data is cruciaal. Silicon kan voor u een complete audit uitvoeren waarbij we gaan kijken wat uw zwakke plekken zijn en hoe we hier iets aan kunnen doen.

Geef cybercriminelen geen kans en contacteer ons vandaag nog!