fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Microsoft app in de kijker: MyAnalytics

Hoe efficiënt en productief bent u? Moeilijke vraag om te beantwoorden uit de losse pols natuurlijk. COVID19 heeft ervoor gezorgd dat we méér mailen, online vergaderen en telefoneren. Maar ook het werken buiten de kantooruren is een populair fenomeen geworden. Maar hoeveel bel je, mail je en vergader je nu in een week? Via de tool MyAnalytics is het mogelijk om je eigen inzichten te begrijpen.

Wat is Microsoft MyAnalytics?

Microsoft MyAnalytics is een tool die inbegrepen zit in M365 en dient om inzicht te geven in je werktijd. Het doel hiervan is om te weten met wie je veel samenwerkt en wanneer, er een goede werk-privé balans is en om te weten wanneer je focustijd moet inplannen.

We kunnen het dashboard van MyAnalytics onderscheiden in 4 kernwoorden: Focus, Welzijn, Netwerk en Samenwerking. Alle vier deze thema’s zorgen via AI voor inzicht in je werktijd. Wanneer je bijvoorbeeld te veel na de kantooruren werkt, zal het systeem hier een melding van maken. Stuur je een mail naar een collega na de kantooruren, dan zal de MyAnalytics je waarschuwen dat je deze collega kan storen in zijn ‘rusttijd’. Daarnaast kijkt MyAnalytics ook met wie je veel contact hebt. Om deze contacten goed te onderhouden, zal de tool je tips geven maar ook herinneringen om regelmatig een meeting te houden met een leidinggevende.

Waarom zou je het gebruiken? 

  • Krijg persoonlijke productiviteitsinzichten terwijl je werkt: Ontvang suggesties op basis van AI in Outlook via MyAnalytics om je te helpen focustijd te reserveren voordat je week volloopt met vergaderingen, taken en e-mails bij te houden en belangrijke mensen te volgen.
  • Verbeter je werkpatronen: Krijg inzicht in en verbeter je werkpatronen en krijg tijd zonder onderbrekingen waarin je kunt focussen, ontkoppelen en effectief kunt netwerken en samenwerken dit met behulp van het dashboard en de e-mail met wekelijkse samenvatting van MyAnalytics.
  • Ontworpen voor privacy: Alleen jij kunt persoonlijke gegevens en inzichten bekijken op basis van werkpatronen in e-mails, vergaderingen, telefoongesprekken en chats. MyAnalytics is gemaakt om je privacy te beschermen.

Beperkingen

MyAnalytics kan zéér nuttige inzichten geven in uw werktijd en privé-werkbalans maar uiteraard moeten we met enkele zaken rekening houden. MyAnalytics is een onderdeel van M365 en Outlook. Dit wil dus zeggen dat de tool enkel Outlook mails & agenda’s, Teams en Skype for Business kan analyseren.

Zaken zoals telefoontjes, praatjes met collega’s of het verwelkomen van een bezoeker kan het systeem dus niet weten. MyAnalytics kan ook niet zien hoe efficiënt er wordt gewerkt. Een kwartier bezig zijn aan een mail kan in sommige gevallen normaal zijn maar in sommige gevallen ook totaal buiten proportie.