fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Nieuwe functies van Windows 10

Vanaf Windows 10 is het besturingssysteem veranderd naar een dienst. In plaats van om de paar jaar een nieuwe Windowsversie uit te brengen, blijft Microsoft Windows 10 via updates continue bijwerken met nieuwe verbeteringen en aanvullingen. Wat zijn de veranderingen? Windows 10: nieuwe functies op een rij

Het Windows 10 van de toekomst

Een Windows 11 of Windows 12 hoef je niet te verwachten. Toch zijn er geruchten over een Windows 10 Core OS, dat bijvoorbeeld op simpele apparaten kan draaien. Om de beste indruk te krijgen van de nieuwe functies en versies van Windows 10 kun je het beste terecht bij het Windows Insider-Programma, waarmee je testversies van Windows 10 vast uit kunt proberen.

Nieuw klembord

Knippen en plakken in Windows 10 is altijd vrij basaal geweest, net als de vorige versies van Windows. Dat is veranderd, Microsoft heeft het Klembord van Windows 10 aangepast, zodat je bijvoorbeeld kopieergeschiedenis hebt, maar ook meerdere mogelijkheden hebt voor ctrl-c en ctrl-v. Het is zelfs mogelijk om je klembord te synchroniseren met andere apparaten, pc’s, tablets en smartphones.

Lees hier alles over het nieuwe Windows 10-Klembord.

Smartphone-meldingen

Windows 10 werkt steeds beter samen met je smartphone. Het vernieuwde Klembord is net al aan bod gekomen, maar ook je meldingen zijn te synchroniseren. Zo zie je direct de meldingen van je smartphone op je pc verschijnen, zonder dat je je smartphone hoeft op te pakken. Dat is wel zo handig.

Lees hier hoe je je smartphone-notificaties syncrhoniseert met Windows 10.

Windows 10 Tijdlijn

Een handige nieuwe functie in Windows 10 is de Tijdlijn. Deze kun je gebruiken om terug te zoeken wat je gedaan hebt. In deze Activiteitengeschiedenis kun je bijvoorbeeld zien aan welke documenten je hebt gewerkt en wijzigingen ongedaan maken. De instellingen voor de Tijdlijn vindt je gewoon in het vernieuwde Windows 10-Instellingenvenster.

Hier lees je hoe je de Windows 10 Tijdlijn gebruikt.

Natuurlijk zijn het niet alleen maar grote wijzigingen, die met de Windows 10-updates veranderen. Zo is er naast een donkere modus nu ook een lichte modus voor Windows 10, zijn er nieuwe emoji en is de zoekfunctionaliteit (samen met Cortana) onder handen genomen.

Alle vernieuwingen van de Windows 10 mei-update op een rijtje.