fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

NSA waarschuwt voor Windows Lek

De NSA waarschuwt voor BlueKeep, een RDP-lek waarvoor inmiddels een patch beschikbaar is.

BlueKeep is een nieuwe kwetsbaarheid in de remote desktop services op Windows. Het is een vergelijkbaar probleem als die grote ransomwareaanvallen zoals WannaCry en (Not)Petya wisten uit te buiten en waardoor voor miljoenen euro’s schade ontstond. De NSA waarschuwt dat als systemen kwetsbaar en niet up-to-date zijn, er opnieuw kans is op zo’n wereldwijde aanval.

Het is de eerste keer dat de Amerikaanse veiligheidsdienst reageert op de situatie. Dat doet de NSA, die ook wel eens smalend ‘Never Say Anything’ wordt genoemd, vrijwel nooit.

De kwetsbaarheid tast meerdere versies van Microsofts besturingssystemen aan, zowel ondersteunde en niet langer ondersteunde versies. Gebruikers van Windows 7, Windows Server 2008 R2 en Windows Server 2008 met automatische updates zijn beschermd. Microsoft heeft ook speciale updates uitgebrachte voor niet-ondersteunde versies, namelijk Windows XP en Windows Server 2003 .

Windows 10 worden niet aangetast door de kwetsbaarheid .

Sinds er steeds meer en meer beveiligings problemen opduiken met oudere besturingsystemen raad silicon zijn klanten dan ook aan om over te schakelen naar het recentste besturingsysteem met de laaste patches

Silicon bied aan alle klanten zijn proactieve diensten aan in de vorm van preventieve en/of kwartaal controles. Controles en updates zoals deze geven u en u medewerkers de zekerheid van een veilige en performante werkomgeving.

Zoals altijd staan wij staan steeds tot U beschikking