fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Olympische smartphones

Olympische medailles gemaakt van 6 miljoen gerecyclede smartphones

De organisatie achter de Olympische zomerspelen van 2020 in Tokyo, Japan, heeft laten weten dat er bijna 80.000 ton aan oude elektronica is gerecycled om de Olympische medailles te creëren. Daar zitten ongeveer 6,21 miljoen telefoons bij. In totaal worden er 5.000 medailles uitgegeven tijdens de spelen.

In februari 2017 kondigde de organisatie aan dat de bronzen, zilveren en gouden medailles van gerecyclede elektronica zou worden gemaakt. Er werd gestart met het verzamelen van oude elektronica gedoneerd door de inwoners van Japan. Een groot deel van de smartphones werd ingezameld door winkels van NTT Docomo.

Na het uitzoeken en de ontmanteling werd er ongeveer 32 kg goud, 3,5 kg aan zilver en 3.000 kg brons onttrokken. De medailles wegen 500 gram. De zwaarste ooit. De Olympische zomerspelen beginnen op 24 juli 2020 en duren in totaal 16 dagen.

Trivia

.

Goud is een zacht metaal. Al eeuwenlang testen mensen de zuiverheid van goud door er letterlijk met je tanden op te bijten want tandglazuur is harder dan goud of zilver

De laatste serie medailles van massief goud werd uitgereikt op de Olympische Zomerspelen van 1912 in Stockholm. Traditioneel moeten olympische gouden medailles gemaakt zijn van minstens 92,5 procent zilver en minimaal 6 gram goud bevatten.

Met dat in gedachten, zou de waarde na het smelten van een gouden medaille ongeveer € 475 zijn. Zilveren medailles, die solide zijn, zouden ongeveer € 250 waard zijn, terwijl een bronzen medaille – die is gemaakt van een koperlegering – slechts 3 euro waard is.