fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Power BI, wat is het en wat doet het?

Hoogstwaarschijnlijk heeft u al een licentie voor Power BI en beseft u het niet. Dit programma zit namelijk in Microsoft 365. Op dit moment beschikt u dus al over het programma, maar doet u er iets mee?

Wat is Power BI?

Power BI is een tool van Microsoft die ervoor zorgt dat u data die verspreid is over verschillende platformen kunt combineren. Zo krijgt u in één tool een overzicht van al uw cijfermateriaal. Gedaan met rapporten trekken uit verschillende programma’s en samenvoegen in Excel. Krijg inzicht in uw bedrijf door Power BI te gebruiken.

Power BI in uw KMO

U denkt waarschijnlijk Waarvoor kan ik dit gebruiken?’ Laten we een simpel voorbeeldje geven: 

Met Power BI krijgt u op ieder moment van de dag een perfect financieel overzicht van uw onderneming met onder andere een detail van uw cashflow, uw boekingen, tot uw balans op één dag .. 

In hetzelfde rapport kunt u gemakkelijk kijken hoeveel uur uw personeel op baan is geweest, hoeveel sale ze hebben binnengehaald, hoeveel verlof ze hebben opgenomen, hoeveel stuks een bepaalde machine geproduceerd heeft of hoeveel producten met een fout een bepaalde machine in een bepaalde periode gefabriceerd heeft op basis van binnenkomende klachten in een mailboen nog zo veel meer. Dit is eigenlijk uw onderneming in één werkruimte. 

Wanneer je een antwoord wil hebben op al deze vragen opent u simpelweg de tool Power BI en u maakt in enkele klikken een rapport. Bepaalde informatie wilt u iedere dag zien? Geen probleem, met een dashboard krijgt u onmiddellijk een overzicht van de voor u belangrijkste cijfers!  

Power BI is toepasbaar op iedere KMO en iedere afdeling gaande van marketing tot HR.  

Wat kost het?

Nu verwacht u waarschijnlijk een dure investering om toegang te krijgen tot deze data? Verkeerd! Silicon heeft namelijk het pakket CFO 4 KMO tegen een maandelijkse prijs.  

Wenst u de ware kracht van Power BI met uw eigen ogen te zien?
Wenst u doeltreffend inzicht te krijgen in de cijfers van uw KMO? 

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.