Safer internet day – 5/2/2019

safer internet day

Wat ?

Safer Internet Day is de jaarlijkse dag voor een beter internet, georganiseerd over de hele wereld. Meer dan 110 landen werken samen om van het internet een veilige, creatieve en leuke plek te maken, voor iedereen! 

Beter internet ?

Met Safer Internet Day willen we voortaan inzetten op een beter internet voor kinderen en jongeren. We willen verder kijken dan de mogelijke risico’s en het louter beschermen van kinderen en jongeren. Beter internet brengt een positieve boodschap en heeft oog voor de fantastische dingen die jongeren doen online. Door de voordelen van het internet te benadrukken, kunnen we kinderen en jongeren ook bewust maken van de valkuilen. We moeten alleen de juiste omkadering voorzien, om kinderen en jongeren te empoweren tot kritische digitale burgers met een positieve visie op digitale media. Met Safer Internet Day willen we hier op inzetten.

Bron : www.b-bico.be

De rol van IT in dit verhaal.

Veilig internet is een verantwoordelijkheid van iedereen, zowel van professionele IT-gebruikers als het individu. Om die reden vraagt Silicon NV aandacht voor een veiliger internet.

Een bedrijf zal zijn netwerk en data beschermen door middel van anti-virus software, een firewall en een afdoende strategie voor gegevensbescherming.

Een particulier kan dan wel zijn pc beschermen maar bescherming van kinderen en jongeren verdient extra aandacht. Daarom vinden wij het belangrijk dat op een dag als vandaag zowel in scholen als in de media de nodige aandacht geschonken wordt aan een veilig en verantwoordelijk gebruik van het internet. Het is een prachtig initiatief waarbij niet de gevaren maar wel de oneindige mogelijkheden van het internet centraal staan in de boodschap.