fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

#Teamtrees

TeamTrees, is een gezamenlijke fondsenwervingsuitdaging met als doel 20 miljoen bomen te planten tegen 2020.

Het initiatief is gestart door de Amerikaanse YouTubers MrBeast en Mark Rober, en wordt grotendeels ondersteund door YouTubers.Alle donaties gaan naar de Arbor Day Foundation, een boomplant-organisatie die zich ertoe verbindt om één boom te planten voor elke gedoneerde dollar. Het is de bedoeling dat de bomen geplant worden vanaf januari 2020 en eindigend “uiterlijk in december 2022”.Geschat wordt dat 20 miljoen bomen 180 km2 land in beslag zouden nemen.

Natuurlijk draagt ook Silicon zijn boompje bij

In de afgelopen 50 jaar heeft de Stichting Arbor Day Foundation geholpen bij het planten van meer dan 350 miljoen bomen over de hele wereld.

Het initiatief begon op YouTube, Reddit en Twitter in mei 2019 toen fans van MrBeast (in het echt bekend als Jimmy Donaldson) voorstelde om 20 miljoen bomen te planten om het bereiken van 20 miljoen abonnees op YouTube te vieren. Voormalig NASA-ingenieur en YouTuber Mark Rober werkten rechtstreeks samen met Donaldson om de fondsenwerving mede te lanceren. Donaldson heeft een YouTube-video geüpload met uitleg over zijn plannen, die de toppositie op de trendpagina van YouTube opeisten, en tal van YouTubers hebben zich bij de beweging aangesloten.

Elke donatie gaat naar de Arbor Day Foundation, die zich ertoe verbindt om één boom te planten voor elke gedoneerde Amerikaanse dollar. Opmerkelijke YouTubers zoals Rhett & Link, Marshmello, iJustine, Marques Brownlee, The Slow Mo Guys, Ninja, Simone Giertz, Jacksepticeye, Smarter Every Day, PewDiePie, Simply Nailogical, The Try Guys, Alan Becker en Jeffree Star hebben bijgedragen aan de campagne. Ondernemers zoals Elon Musk, Tobi Lütke, Susan Wojcicki en Jack Dorsey hebben aanzienlijke bedragen gedoneerd aan de campagne. De bomen zullen vanaf januari 2020 worden geplant “in verschillende bossen op openbare en particuliere terreinen in gebieden met grote behoeften”. Het doel is om ze “uiterlijk in december 2022” te laten planten.

Denkt U er over na om ook enkele bomen te laten planten – Teamtrees