fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Waarom is permanentie in een IT-bedrijf zo belangrijk?

Wie onlangs de media heeft gevolgd is zich bewust van de voortdurende cyberaanvallen. Hackerscollectieven munten het op overheden, multinationals en ja zelfs de Vlaamse KMO. Een opvallende trend is dat de aanvallen vaak in het weekend voorkomen, maar waarom?

Wat zijn hackerscollectieven? 

Hackerscollectieven zijn groepen waar ieder lid een hooggespecialiseerde & opgeleide tophacker is. Deze groepen zijn voornamelijk gesitueerd in Oost-Europa en Azië, vermoedelijk gefinancierd door overheden. De aanvallen die een collectief uitvoert gaan van het implementeren van ransomware tot het stelen van industriële recepten, R&D projecten, … Bepaalde collectieven zoals REvil die vermoedelijk Russisch is haalde zéér recent de pers met een enorme aanval op het Amerikaanse bedrijf Kaseya.

Waarom het weekend? 

Een populaire trend wat we de laatste tijd zien is dat aanvallen beginnen plaats te vinden in het weekend. Tijdens het weekend is meestal de interne IT verantwoordelijke niet aan het werk. Een aanvaller op het netwerk kan dus ongestoord zijn gang gaan.

Wat kan ik doen om mijn bedrijf beter te beschermen? 

Een extra stap om hackers te stoppen, is kiezen voor een externe IT-partner met permanentie zoals Silicon. Doormiddel van continue monitoring kunnen aanvallen en ongeautoriseerde toegang sneller worden opgespoord en gestopt. Hoe sneller een aanval kan gestopt worden hoe meer de schade beperkt kan worden. Dit kan Silicon doen door een permanentiedienst ter beschikking te stellen die 7/7 beschikbaar is.