fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram
man aan het typen

Wat is een ICT-audit en waarom is het interessant?

De ICT in een bedrijf of organisatie neemt veel tijd in beslag en kan door verkeerde beslissingen veel kopzorgen met zich meebrengen. Daarnaast kan een onderliggende fout voor problemen aan het zorgen zijn terwijl u er niets van merkt. Zoals de server die geen backup neemt of de UPS die niet meer werkt. Met een ICT-audit krijgt u een volledige doorlichting van de interne ICT-systemen wat op termijn veel geld kan besparen.

Wat is nu juist een ICT audit?

Door ons onafhankelijk advies komt u meteen te weten waar de sterktes en de potentiële zwaktes in uw ICT-ketting zitten. We bespreken met u de mogelijke oplossingen die ervoor zorgen dat u ICT zorgenvrij wordt en op termijn uw ICT kostenbesparend zal werken.

  1. Wij scannen uw netwerk met gespecialiseerde software en gaan op zoek naar de sterktes en de potentiële zwaktes hiervan.
  2. U verneemt van ons de meest dringende aandachtspunten en de oplossingen hiervoor.
  3. Van al onze bevindingen ontvangt u een overzichtelijk rapport met onze concrete aanbevelingen en een vrijblijvende inschatting van de uit te voeren werken.

 

Grondige externe analyse vanuit een objectief standpunt

Door de objectieve analyse van onze expert krijgt u een beter zicht waar eventuele pijnpunten in uw IT-infrastructuur zitten. Deze pijnpunten kunnen zichtbaar zijn maar ook onzichtbaar. Zo kan het zijn dat uw huidige infrastructuur uw groeiplannen voor de toekomst niet kan verwezenlijken. Tijdens de audit identificeren wij problemen die vaak bron zijn van huidige en/of toekomstige tekortkomingen.

 

Doeltreffende documentatie van de huidige ICT situatie tot de ideale ICT situatie

Om bedrijfsprocessen en samenwerkingen te optimaliseren moet eerst en vooral gekend zijn welke systemen er in de huidige situatie gebruikt worden. Deze ICT audit brengt uw IT-infrastructuur volledig in kaart zodat u op het einde van de rit een mooi overzicht krijgt. Op basis van wat de engineer aantreft maakt hij een vrijblijvende ‘wensenlijst’ en ‘nice-to-have lijst’ die uw IT-infrastructuur van de huidige naar de ideale situatie brengt. Dit alles op maat van uw bedrijf.

 

Hoe gaat het praktisch in z’n werk?

  1. Wij contacteren u voor een afspraak.
  2. We komen samen op een door u gekozen tijdstip, samen met een technisch expert.
  3. Er wordt tijd gemaakt voor gerichte vraagstelling omtrent infrastructuur, workflows, procedures, …
  4. Onze engineer gaat aan de slag met gespecialiseerde software naargelang de grootte van uw bedrijf.
  5. U ontvangt een compleet dossier met eventuele tekortkomingen of aandachtspunten.
  6. Bespreking van de huidige status en onze aanbevelingen.