fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Weet jij wat phishing is ?

Phishing is nog altijd een zeer effectieve methode om gevoelige gegevens te stelen, zowel vanwege de manier waarop onze hersenen werken en omdat niet iedereen weet wat het is

Voor het onderzoek dat aan de Universiteit van Florida werd uitgevoerd kregen deelnemers gedurende een periode van drie weken elke dag een zogenaamde phishingmail, gebaseerd op echte phishingmails.

Men kon vervolgens zien of deelnemers de link in het bericht openden. Volgens Daniele Oliveira van de Universiteit van Florida zijn mensen kwetsbaar voor phishing omdat het misbruik maakt van de manier waarop onze hersenen beslissingen maken.

Dat gebeurt aan de ene kant automatisch, zoals bij dagelijkse activiteiten. Aan de andere kant vereisen grote beslissingen zoals het kopen van een huis veel nadenkwerk en aandacht.

Het openen van een link in een e-mail is voor veel mensen een automatisme. Het is dat snelle beslissingsproces waar phishingmails misbruik van maken. Een ander probleem dat meespeelt is leeftijd. “Naar mate we ouder worden, nemen onze cognitieve vaardigheden af”.

Oudere mensen scoren goed op de intelligentie die op ervaring is gebaseerd en het vermogen om het groter geheel te zien, maar de intelligentie die gebaseerd is op de snelheid waarmee onze hersenen informatie verwerken en hoe ons geheugen werkt, neemt bij ouderen steeds meer af. Dat kan deze groep kwetsbaar voor phishing maken. “Onderzoek laat zien dat de gevoeligheid voor misleiding afneemt naarmate je ouder wordt, en je wordt vaker goed van vertrouwen, wat een gevaarlijke combinatie is”

Kan jij de echte van phishings mail onderscheiden? Doe HIER de test

bron