fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Windows 10 – Mei 2019 Update

Microsofts volgende grote feature-update heeft een naam: de Windows 10 May 2019 Update. De update wordt verspreid naar het grote publiek vanaf eind mei.

Noodzakelijke update ?

  • Het nieuws van Spectre heeft de sector begin 2018 geschokt. Spectre is een ontwerpfout in CPU’s, en het stelt programma’s in staat om aan hun beperkingen te ontsnappen en de geheugenruimte van andere programma’s te lezen. Microsoft heeft Windows gepatcht om Spectre-aanvallen te helpen voorkomen, maar de resulterende patches hebben in sommige scenario’s de prestaties van uw pc verminderd, vooral op pc’s vanaf 2015 en eerder, die niet over de CPU-functies beschikken die nodig zijn om de oplossing te versnellen. Deze Update zal deze prestatiestraffen praktisch elimineren
  • Windows 10 heeft nu een ingebouwde “Windows Sandbox”. Het is alles wat we altijd al hebben gewild: een geïntegreerde, geïsoleerde desktopomgeving waar u software in een container kunt draaien zonder uw host-besturingssysteem aan te tasten. Wanneer u de Sandbox sluit, worden alle software en bestanden in de Sandbox verwijderd.
  • Microsoft streeft naar “een wereld zonder wachtwoorden.” U kunt nu online een Microsoft-account aanmaken zonder wachtwoord. Dat account is gekoppeld aan uw telefoonnummer en Microsoft zal u een beveiligingscode sms’en wanneer u zich probeert aan te melden.
  • Microsoft’s Windows subsysteem voor Linux lijkt een aantal veranderingen, maar de meest opwindende is de mogelijkheid om Linux-bestanden te openen vanuit File Explorer of een andere toepassing. U kunt gewoon “explorer.exe” in de Bash-shell typen en File Explorer wordt geopend met de huidige Linux-map.
  • Windows Updates kunnen niet goed geïnstalleerd worden als uw PC niet genoeg vrije schijfruimte heeft. Dit kan een probleem zijn op goedkope apparaten met slechts een kleine hoeveelheid ingebouwde opslagruimte.Microsoft lost het probleem op door ongeveer 7 GB van uw PC’s opslagruimte op te vragen en deze tot “gereserveerde opslagruimte” te maken. Deze ruimte wordt gebruikt voor Windows Updates, maar programma’s kunnen hier ook tijdelijke bestanden opslaan. Wanneer Windows de ruimte voor updates nodig heeft, verwijdert het de tijdelijke bestanden en voert het de update uit. Dus ruimte wordt niet volledig verspild