fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

Windows 10X

Microsoft plaatste gisteren een document online met meer pittige details over zijn nieuwe Windows 10X.

Windows 10X is het nieuwe besturingssysteem dat Microsoft in de toekomst wil gaan gebruiken voor zijn mobiele Surface-apparaten. Althans, dat leek toch uit het laatste hardware-event van de technologiegigant. Gisteren plaatste het bedrijf ‘per ongeluk’ een document online waaruit bleek dat 10X ook naar alle andere Windows-laptops zou komen.

Na die publicatie ging de bal aan het rollen. De Twitteraar WalkingCat spotte het document en plaatste een aantal pittige details online. Echter verdween het document niet veel later al van de website.Nu blijkt Microsoft ook de ambitie te hebben om zijn nieuwe besturingssysteem beschikbaar te stellen voor traditionele laptops zodat iedereen van het nieuwe systeem kan profiteren.

Hello Face

In Windows 10X wordt niet meer over het bekende Startmenu gesproken. In de plaats spreekt Microsoft zelf van een ‘launcher’ met een enorm krachtige zoekfunctie waarmee je letterlijk alles kan terugvinden vanuit één zoekbalk. Volgens de gelekte beelden werd er ook eindelijk iets gedaan aan de gezichtsherkenning voor Windows. Wanneer je het toestel aanzet of uit slaapstand haalt verschijnt de gezichtsherkenner meteen waardoor je via Hello Face meteen kan inloggen.

Interface

Tot slot heeft Microsoft zijn bekende File Explorer vernieuwd en heeft ook het notificatiecentrum een nieuw jasje gekregen. Het nieuwe besturingssysteem ziet er best wel anders uit met behoud van de typische Windows-touch.
Het is momenteel niet duidelijk wat de concrete plannen van Microsoft zijn. Het document stond alweer offline vooraleer er echt naar de details kon gekeken worden. We weten wel dat de Surface Neo (waarvoor 10X werd gemaakt) voor de feestdagen van 2020 gepland staat. Nog een jaartje wachten dus. Maar, dit document zou er al op kunnen wijzen dat Microsoft niet kan wachten en zijn nieuwe OS al eerder beschikbaar zal stellen op andere laptops.

bron