fbpx
Support

Klik hier om onze support site te openen.

s

Contact Informatie
Nijverheidsstraat 7
8310 Brugge
info@silicon.be
+32 (50) 390828
Instagram

RIP Windows 7

Microsoft heeft verklaard 10 jaar productondersteuning voor Windows 7 te leveren toen het werd uitgebracht op 22 oktober 2009. Deze periode van 10 jaar is nu afgelopen en Microsoft heeft de ondersteuning voor Windows 7 beëindigd zodat wij onze investeringen kunnen richten op de ondersteuning van nieuwere technologieën en fantastische nieuwe ervaringen. De exacte datum voor het einde van de ondersteuning voor Windows 7 was 14 januari 2020. Er worden geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van je pc meer geleverd voor het product vanuit Windows Update. Microsoft raadt je ten zeerste aan om over te stappen naar Windows 10, om te voorkomen dat je in een situatie komt waarin je service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is.

Wat betekend dit voor mijn organisatie ?

Pc’s met Windows 7 ontvangen na 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer. Het is daarom belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10. Dit ontvangt de laatste beveiligingsupdates die helpen om jou en je gegevens beter te beveiligen. Bovendien is de klantenservice voor Microsoft niet meer beschikbaar voor technische ondersteuning voor Windows 7. Verwante services voor Windows 7 worden in de loop der tijd ook stopgezet.

Bovendien vraagt de GDPR wetgeving een goed en waterdicht beheer van de persoonlijke gegevens van je klanten en patiënten. Wanneer je blijft werken met Windows 7 neem je een groot beveiligingsrisico. Nog belangrijker, je neemt dat risico met de persoonlijke gegevens van anderen!

Wat moet ik doen ?

De meeste gebruikers van Windows 7 wordt geadviseerd om over te stappen naar een nieuw apparaat met Windows 10. De huidige pc’s zijn niet alleen sneller en lichter maar ook krachtiger en veiliger, met een gemiddelde prijs die aanzienlijk lager is dan die van de gemiddelde pc acht jaar geleden.

Kan ik mijn bestaande PC upgraden ?

Als je wilt profiteren van de nieuwste hardwaremogelijkheden, raden we je aan over te stappen naar een nieuwe pc met Windows 10. Het is ook mogelijk compatibele pc’s met Windows 7 te upgraden door een volledige versie van de software te kopen en te installeren.

Wat gebeurd er als ik Windows 7 blijf gebruiken ?

Windows 7 blijven gebruiken kan, maar is niet verstandig. Er worden nog geregeld kwetsbaarheden in dit systeem ontdekt, die soms met spoed via een update worden hersteld. Komen die updates niet meer, dan is het wachten op mensen die de gevonden lekken gaan uitbuiten door er malware voor te maken. En omdat nog veel mensen Windows 7 gebruiken, is de kans daarop groot. Internetbankieren, bijvoorbeeld, wordt dan snel een riskante onderneming.

Wat zijn de voordelen van Windows 10 Pro ?
  1. Een geavanceerdere beveiliging via apparaatversleuteling, bitlocker en de Windows gegevensbescherming. Malware, hackers en gegevenslekken krijgen minder kans.
  2. Veilig en snel inloggen via je vingerafdruk of gezichtsherkenning.
  3. Windows 10 laptops hebben een aanzienlijk langere batterijduur.
  4. Het Windows 10 besturingssysteem start veel sneller op.
  5. Universeel: op pc, laptop, smartphone en tablet. Zo werk je naadloos verder thuis of werkt iedereen makkelijk samen in de cloud.
Contacteer ons voor meer informatie