Projecten

vpn op tablet

5 gouden cybersecurity tips!

Cyberaanvallen, diefstal van data, cryptolockers, datagijzelingen, het zijn allemaal termen die meer en meer voorkomen. Meestal als u deze termen hoort, zijn er problemen gemoeid. Maar hoe bescherm ik mij nu tegen deze zaken?

Om een volledige en betrouwbare dekking te krijgen moet er eerst en vooral een scan van uw bedrijf worden genomen. Het resultaat van deze scan is een rapport met daarin alle zwakke en sterke punten van de ICT beveiliging in uw KMO.

Silicon heeft voor u alvast 5 gouden tips verzameld om mee te starten:

  • Neem een backup: Regelmatig een backup nemen zorgt ervoor dat als er iets zou foutlopen, u een plan B heeft. Bij een mogelijkse aanval kan de backup worden hersteld en verder worden gewerkt. Zonder backup kunt u permanent data verliezen.
  • Voer updates uit: U wilt uw computer opstarten of afsluiten en krijgt de melding om een update uit te voeren. U klikt de update snel weg en dit speelt hem dag na dag af. Deze updates zijn cruciaal om uw computer te beveiligen. Updates bevatten namelijk data om virussen te weren of kunnen ontdekte fouten in de beveiliging rechtzetten.

  • Verschillende paswoorden: Door altijd andere paswoorden te gebruiken krijgt uw beveiliging een enorme boost. Als uw ene account wordt gehackt hebben ze daardoor het wachtwoord niet voor een ander account. Dit regelmatig aanpassen is ook een must! Vind je het moeilijk om al die wachtwoorden te onthouden? Gebruik dan een paswoordmanager. Hier dien je slechts één moeilijk paswoord te onthouden en de paswoordmanager doet de rest.
  • Multi factor authenticatie: Als u met Multi Factor Authenticatie werkt moet u wanneer u inlogt bij bijvoorbeeld uw mailprogramma een extra stap doorgaan. Er zal namelijk een sms met een code naar uw smartphone worden verstuurd die u moet ingeven. Op die manier kan een potentiële hacker uw wachtwoord wel raden, maar kan hij door de tweede verificatie niet inloggen.
  • Bekijk uw mails grondig: Voor u een mail beantwoord, afbeeldingen of links aanklikt kijk dan eerst zeer goed naar de afzender. Kent u de afzender niet? Lijkt de mail vreemd of verdacht? Verwijder hem dan onmiddellijk! Better be safe than sorry!

Houd er rekening mee dat deze tips niet zorgen dat u immuun bent voor cyberaanvallen. Deze zaken zijn een eerstelijns verdediging. Wilt u een uitgebreide risicoscan en verdediging? Contacteer Silicon dan vandaag nog!

Voedingssector

De voedingssector is een complexe en uitdagende omgeving die vraagt om betrouwbare en efficiënte ICT-oplossingen. Bij ons kunt u rekenen

Lees meer »

Hotels

De hotelindustrie is een veeleisende en concurrerende sector die vraagt om betrouwbare en efficiënte ICT-oplossingen. Bij Silicon kunt u rekenen

Lees meer »

Productiebedrijven

Serverinfrastructuur is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. We kunnen u helpen bij het ontwerp, de installatie en het onderhoud

Lees meer »

Certificaten en partners

Zoeken